Na inštitutu smo 6. aprila za specialiste medicine dela, prometa in športa organizirali Dan odprtih vrat, ki smo ga preživeli v prijetnem druženju in klepetu, v prostorih naše strokovne knjižnice pa smo odprli razstavo slik prim. dr. Tihomirja Ratkajca, ki je nekaj svojih del daroval ob 50-letnici inštituta in vselitvi v novo stavbo.

Poleg tega smo obravnavali tudi dva pravilnika, ki bosta vsaj deloma posegla v delo na področju medicine dela in medicine športa. Na področju medicine dela gre za Pravilnik o poklicnih boleznih, ki bo po dolgih letih uredil področje odkrivanja in verifikacije poklicnih bolezni v Sloveniji ter prispeval k preprečevanju tveganj za zdravje in prilagajanju delovnih mest. Na področju medicine športa pa na potrditev na Ministrstvu za zdravje čaka predlog pravilnika, ki bo omogočil brezplačne preventivne zdravstvene preglede tudi registriranim športnikom.

Prijeten dan smo zaključili s pogovorom z nekdanjo vrhunsko športnico in biatlonko Tadejo Brankovič, ki je v knjigi Peta olimpijada opisala svojo športno kariero in življenje s številnimi preizkušnjami.